Παροτρύνετε τους ασθενείς σας - μετρήστε την κίνηση

Tι είναι το Euleria Lab

Το Εuleria Lab είναι πιστοποιημένο ιατρικό λογισμικό κατηγορίας 2α (MDR 2017/745) που υποστηρίζει τους επαγγελματίες της βιοκινητικής στην καθημερινή τους εργασία.

Ένα φορητό εργαστήριο εμβιομηχανικής που εγγυάται τη μέγιστη ακρίβεια μέτρησης και μια εξατομικευμένη προσέγγιση στην αποκατάσταση των ασθενών.

Χάρη στην αλληλεπίδραση φορητών αδρανειακών αισθητήρων ακριβείας που διατίθονται στην αγορά, της σταθερομετρικής πλατφόρμας με αισθητήρα και ένα δυναμόμετρο, το Euleria Lab επιτρέπει στον ασθενή να πραγματοποιεί τις ασκήσεις με σωστό τρόπο και κίνητρο και στον επαγγελματία του χώρου να αποκτά αντικειμενικά δεδομένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Η αποκατάσταση με Euleria Lab

euleria lab pro

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗΣ

Μια βιβλιοθήκη με περισσότερες από 350 διαθέσιμες ασκήσεις και πολλαπλές λύσεις χρήσης καθιστούν το Euleria Lab μια ευέλικτη και εξαιρετικά εξατομικευμένη συσκευή σε ότι αφορά την κατάσταση του ασθενούς και τις κλινικές παραμέτρους που σκοπεύει να αξιολογήσει και να παρακολουθήσει ο επαγγελματίας του χώρου.

Κάθε άσκηση προτείνεται με οπτικο-ακουστική βιοανάδραση σε πραγματικό χρόνο, η οποία ενισχύει τη νευρική πλαστικότητα και διευκολύνει την αποκατάσταση των κινητικών μοτίβων.

Η λειτουργία exergame παρακινεί τον ασθενή, βελτιώνοντας τη συμμόρφωσή του σε όλη τη διαδικασία αποκατάστασης.

euleria lab pro

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ – R.O.M ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
Το Euleria Lab επιτρέπει την πραγματοποίηση απλών και υψηλής κλινικής αξιοπιστίας αξιολογήσεων. Ο επαγγελματίας του χώρου μπορεί να αξιολογήσει την ενεργητική και παθητική R.O.M. των:

 • αστραγάλου
 • γόνατος
 • ισχίου
 • σπονδυλικής στήλης
 • ώμου
 • αγκώνα
 • αυχένα
  Επιτρέπει επίσης την πραγματοποίηση δοκιμών ισορροπίας με μέτρηση COP και COM.

euleria lab pro

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ – ΔΥΝΑΜΗ 
Χάρη σε ένα δυναμόμετρο Bluetooth, το Euleria Lab επιτρέπει την αξιολόγηση της μέγιστης μυϊκής δύναμης των παρακάτω περιοχών:

 • Αυχένας
 • Θώρακας
 • Πυρήνας (Core)
 • Χέρι
 • Μηρός
 • Ωμική Ζώνη
 • Μπράτσο
 • Πήχης
 • Πόδι
 • Πέλμα

euleria lab gait

Το Euleria Lab gait είναι αφιερωμένο στην ανάλυση βάδισης και στην αξιολόγηση κινδύνου πτώσεων στους ηλικιωμένους.

Η ανάλυση βάδισης παρέχει μια ακριβή εκτίμηση των παραμέτρων χωροχρόνου και πραγματοποιείται χάρη σε 2 αδρανειακούς αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στον ταρσό και των δύο ποδιών και σε έναν αλγόριθμο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Sapienza.

Η αξιολόγηση κινδύνου πτώσεων (FRP: Fall Risk Predictor) αποτελείται από 5 επιστημονικά κατοχυρωμένες δοκιμές για την αξιολόγηση του προφίλ του ασθενούς όσον αφορά την ισορροπία, τη δύναμη και την κινητικότητα και την παροχή ενός στατικού και δυναμικού δείκτη κινδύνου πτώσεων βασισμένου στη σύγκριση με κανονιστικά δεδομένα.

euleria lab performance

Το  Euleria Lab performance είναι ένα ιατρικό λογισμικό που επιτρέπει την πραγματοποίηση μιας σειράς δοκιμών για την αντικειμενική αξιολόγηση της απόδοσης των κάτω άκρων όσον αφορά τη σταθερότητα, τη δύναμη, την ευκινησία και την ταχύτητα.

 

Εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον Δρ. Fink και το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, προσφέροντας έναν επιστημονικά επικυρωμένο δείκτη για την επιστροφή στην άθληση μετά την ανακατασκευή του ΠΧΣ βάσει σύγκρισης με κανονιστικά δεδομένα χωρισμένα ανά φύλο και ηλικιακή ομάδα.

 

Εκτός από τη σειρά δοκιμών, το Euleria Lab Performance προσφέρει ενότητες αφιερωμένες σε εξειδικευμένες προπονήσεις ιδιοδεκτικότητας και άλματος.

euleria link

Το Euleria Link είναι το σύστημα διαχείρισης web σε cloud μέσω του οποίου ο επαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να:

 • διαχειριστεί τα προσωπικά δεδομένα του ασθενούς σε πλήρη συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανονισμούς για το απόρρητο και την ασφάλεια δεδομένων (GDPR)
 • δημιουργήσει και εξατομικεύσει συνεδρίες ασκήσεων
 • επαληθεύσει τα αποτελέσματα των ασκήσεων και των αξιολογήσεων δημιουργώντας αυτόματες αναφορές διαθέσιμες σε μορφή pdf και csv
 • μείνει σε επαφή με τους ασθενείς ακόμα και στο σπίτι μέσω συνομιλιών, βιντεοκλήσεων, ερωτηματολογίων, ασκήσεων στο σπίτι και προτάσεων αποκατάστασης χάρη στην εφαρμογή euleria mylink
 • έχει ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης σε όλα τα προγράμματα του Euleria Health

euleria mylink

Το Euleria Mylink είναι μια εφαρμογή smartphone (iOS και Android) που ψηφιοποιεί και εκσυγχρονίζει τη σύνδεση μεταξύ ασθενούς και επαγγελματία του χώρου σε όλες τις φάσεις της αποκατάστασης.

 

Επιτρέπει στον ασθενή να συνομιλεί με τον επαγγελματία του χώρου, να απαντά στις βιντεοκλήσεις του, να συμπληρώνει έγκυρα κλινικά ερωτηματολόγια και να μοιράζεται αρχεία πολυμέσων με απόλυτη ασφάλεια.

Τα εξαρτήματα του Euleria Lab:

Το Euleria Lab είναι:

προσανατολισμένο στο στόχο

Στην αρχή της αποκατάστασης, καθορίζεται ο στόχος που πρέπει να επιτευχθεί: είναι δυνατή η επιλογή μεταξύ κινητικότητας, ισορροπίας, δύναμης ή λειτουργικότητας. Επιπλέον, το  Εuleria Lab επιτρέπει τον επαναπρογραμματισμό  άσκησης-θεραπείας ανά πάσα στιγμή.

αξιόπιστο για το κέντρο

Χρησιμοποιείται  με επιτυχία από εκατοντάδες κλινικές στην Ιταλία και την Ευρώπη, το euleria Lab αυξάνει την αποτελεσματικότητα της αποκατάστασης και αυξάνει σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών του κέντρου που το χρησιμοποιεί.

εξαιρετικά εξατομικευμένο

Μόλις δημιουργηθεί το πρόγραμμα, κάθε άσκηση μπορεί να εξατομικευθεί, εξετάζοντας λεπτομερώς τις παραμέτρους του εύρους κίνησης, της κατανομής φορτίου και της αντοχής στον προσδιορισμό των αντισταθμίσεων.

απλό στη χρήση

Οι ασκήσεις μπορούν να συνδυαστούν σε συγκεκριμένες ακολουθίες για τις κλινικές περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται, προκειμένου να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην καθημερινή πρακτική του κέντρου.

καινοτόμο και παρακινητικό

Η λειτουργία exergame με την οποία προτείνονται οι ασκήσεις παρακινεί τον ασθενή κατα τη διάρκεια της συνεδρίας, βελτιώνοντας τη συμμετοχή του στη θεραπεία. Ο επαγγελματίας του χώρου μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών διαθέσιμων γραφικών διεπαφών.

αποτελεσματικό και ευέλικτο

Χάρη σε μια βιβλιοθήκη με περισσότερες από 350 ασκήσεις, κατασκευασμένες με 130 βασικές κινήσεις που επιτρέπουν την κάλυψη όλων των περιοχών του σώματος, το Εuleria Lab χρησιμοποιείται με επιτυχία από ασθενείς διαφορετικών περιπτώσεων και ηλικιών.

Το Euleria Lab χρησιμοποιείται στην:

ορθοπεδική

Κατάλληλο για ορθοπεδικούς ασθενείς, το Εuleria Lab ξεκίνησε με αυτόν τον τύπο ασθενών, οι οποίοι πρέπει να αναρρώσουν μετά από επεμβάσεις προθέσεων όπως ισχίου ή γόνατος.

νευρολογική

Αυτός ο τύπος ασθενών επωφελείται από τη χρήση του Εuleria Lab, ειδικά χάρη στην οπτικοακουστική βιοανάδραση που ενισχύει τη νευροπλαστικότητα και προάγει την αναδιοργάνωση των νευρωνικών δικτύων.

αθλητισμός

Το Euleria Lab διαθέτει μια ειδική ενότητα για αθλητές που επιστρέφουν στον αθλητισμό μετά από τραυματισμό κάτω άκρων. 

Κατάλληλο επίσης για τη βελτίωση της απόδοσης και την πρόληψη τραυματισμών.

Το Euleria Lab είναι ιδανικό για:

βλάβες της σπονδυλικής στήλης

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα του Euleria Lab το πέτυχε συνοδεύοντας την παραδοσιακή φυσικοθεραπεία στην αποκατάσταση τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης.

πρόληψη πτώσεων

Έρευνες έχουν δείξει εδώ και πολλά χρόνια πώς η σωστή άσκηση μπορεί να έχει επίδραση σε προβλήματα που σχετίζονται με την ισορροπία. Με το Εuleria Lab σήμερα είναι πιο εύκολο.

αθλητικές κακώσεις

Οι αθλητές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη χρήση του Euleria Lab, χάρη στη καλύτερη μετεγχειρητική αποκατάσταση ΠΧΣ και προβλήματα στο γόνατο ή στον αστράγαλο.

προβλήματα ώμου

Τα χρόνια προβλήματα στους ώμους και τα άνω άκρα μπορεί να γίνουν σοβαρότερα μακροπρόθεσμα. 

Με το Εuleria Lab είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν στοχευμένες ασκήσεις για αυτά τα προβλήματα.

σπονδυλική στήλη

Στην ενήλικη ζωή είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις τις κακές συνήθειες χρόνων. Με το Euleria Lab είναι δυνατή η δράση σε αυτές τις περιοχές για τη βελτίωση και την ανακούφιση του πόνου που προκύπτει από μυοσκελετικές διαταραχές.

παιδική ηλικία

Από νεαρή ηλικία, η χρήση του Euleria Lab βοηθά στην υγιή ανάπτυξη χάρη στις ασκήσεις που προσφέρονται, οι οποίες μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικό χώρο.

πάνω από 200 κέντρα μας έχουν ήδη επιλέξει