HCR 1002

Η HCR 1002 αποτελεί το θεμελιώδες εργαλείο της μεθόδου Human Tecar®   
Δρώντας στη μικροκυκλοφορία, μεγιστοποιεί την ικανότητα ανάκτησης της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού, τον διατηρεί ή τον επαναφέρει σε κατάσταση ισορροπίας και βελτιστοποιεί την απόδοσή του.

Τι είναι;
Πως λειτουργεί;
Ποια είναι τα οφέλη;

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η κινητοποίηση των ηλεκτρολυτών και η συσσώρευσή τους στην επιθυμητή περιοχή του σώματος πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις:

Βιοδιέγερση, με αύξηση των ενδοκυτταρικών μετασχηματισμών ενέργειας, αύξηση των απαιτήσεων οξυγόνου για την ενεργοποίηση της βιοχημείας των ιστών και αναλγητικό αποτέλεσμα χάρη στη δράση στις ελεύθερες νευρικές απολήξεις.

Ενδοκυτταρική οξυγόνωση και χημική μικρο-υπεραιμία στην τριχοειδή και προτριχοειδή περιοχή που συνδυάζεται με φαινόμενα αποκοκκιοποίησης συγκεκριμένων υποδοχέων, αύξηση της ταχύτητας ροής του αίματος λόγω του φαινομένου “shunt”. Το στάδιο ολοκληρώνεται με ενδοθερμία λόγω της επιτάχυνσης του μεταβολισμού του υποστρώματος.

Αγγειοδιαστολή που συνδυάζεται με εν τω βάθη αύξηση της θερμοκρασίας, ακόμη μεγαλύτερη αιματική ροή και αύξηση της λεμφικής παροχέτευσης.

Αντιστατικός τρόπος– Ηλεκτρόδια χαμηλής αντίστασης

Κατάλληλα για εν τω βάθη επιλεκτική δράση. Η θεραπεία με ηλεκτρόδια χαμηλής αντίστασης θεωρείται η πλέον δραστική σε ινώδεις, συνδετικούς και οστικούς ιστούς καθώς και σε ιστούς με μεγαλύτερη βιοφυσική αντίσταση (οστά, χόνδροι, μεγάλοι τένοντες, απονευρώσεις). Τα ηλεκτρόδια χαμηλής αντίστασης (αντιστατικά) τα οποία τροφοδοτούνται με το ίδιο σήμα ραδιοσυχνότητας (με μεταβλητή ένταση που επιλέγεται από το θεραπευτή), προκαλούν ενδογενή απόκριση εστιάζοντας την κυκλοφορική δραστηριότητα και όταν είναι επιθυμητό, αυξάνοντας τη θερμοκρασία στους μυοσκελετικούς, τενόντιους και ινωτικούς ιστούς, σε ουλές κλπ. Στην πράξη χρησιμοποιούνται για θεραπεία περιοχών με λίγους ηλεκτρολύτες καθώς επίσης και για την επίλυση της βιολογικής βλάβης σε όλες τις μορφές χρόνιων παθήσεων που χαρακτηρίζονται από εκφυλισμό και ίνωση.

Χωρητικός τρόπος – Ηλεκτρόδια υψηλής αντίστασης

Ενδείκνυνται ιδιαίτερα για τη θεραπεία του μαλακών ιστών (μυϊκοί, λιπώδεις, αγγειακοί, λεμφικοί). Τα ηλεκτρόδια υψηλής αντίστασης (χωρητικά) δημιουργούν μια ενδογενή απάντηση, ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος στους μαλακούς ιστούς χαμηλής αντίστασης καθώς και στους ιστούς πλούσιους σε νερό. Στην πράξη, επιτυγχάνεται αναζωογόνηση του υποτροφικού, λόγω λειτουργικής ανικανότητας, μυ και έντονη αγγειοποίηση λόγω της πρόσληψης συσταλτών ινών.

Τέλος, ταυτόχρονα με τα παραπάνω, γίνονται αντιληπτά όλα τα πλεονεκτήματα από την βελτιωμένη κυκλοφορική δραστηριότητα – ελαφριά ή έντονη, ανάλογα με το πρόβλημα.

Τα ηλεκτρόδια υψηλής αντίστασης, καλύπτονται από ειδικό μονωτικό υλικό και είναι κατασκευασμένα με την τεχνική επικάλυψης πολλαπλών στρωμάτων από βιοσυμβατά υλικά (τεχνολογία wafer). Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται εκ νέου δραστηριοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος στον βαθύτερο μαλακό ιστό. Η HCR 1002 είναι εξοπλισμένη με μια σειρά ηλεκτροδίων υψηλής αντίστασης διαφορετικού σχήματος και διαμέτρου, τα οποία επιτρέπουν την προσαρμογή της θεραπείας σε όλες τις πιθανές περιοχές του σώματος.

Ηλεκτρόδια υψηλής αντίστασης (χωρητικά), επικαλυμμένα από ένα ειδικό μονωτικό υλικό και μια τεχνική επικάλυψης πολλών διαφορετικών στρωμάτων (τεχνολογία wafer), από ένα ή περισσότερα βιοσυμβατά υλικά έτσι ώστε να προκαλούν ενεργοποίηση της κυκλοφορίας στους βαθύτερους ιστούς.
Η  HCR 1002 διαθέτει μια σειρά ηλεκτροδίων υψηλής αντίστασης διαφορετικού μεγέθους και διαμέτρου που επιτρέπουν την πραγματοποίηση της θεραπείας σε όλες τις πιθανές περιοχές του σώματος.

ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ      Ø 80 / Ø 65 / Ø 55 / Ø 40 / Ø 30 mm

ΛΕΜΦΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΥΡΤΑ     Ø 55 / Ø 40 mm

ΛΕΜΦΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΟΙΛΑ    Ø 65 / Ø 55 / Ø 40 / Ø 30 mm

Η συσκευή HCR 1002 είναι εξοπλισμένη με μια σειρά επίπεδων ηλεκτροδίων χαμηλής αντίστασης (αντιστατικών), διαφόρων διαμέτρων, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα.

ΚΕΦΑΛΕΣ            Ø 90 /Ø 65 / Ø 50 / Ø 35 mm

ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΑΒΕΣ SMART USE

Για τη διεξαγωγή μιας θεραπείας με μέγιστη ακρίβεια, προς όφελος ενός άμεσου και μακροχρόνιου αποτελέσματος, είναι συχνά απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ηλεκτρόδια με διαφορετικά χαρακτηριστικά (λεμφικά ή θερμοδυναμικά, επίπεδα ή κυρτά), ιδιαίτερα στην φλεγμονώδη κατάσταση και στη θεραπεία του πόνου, όπου οι ελάχιστες αντιδράσεις, ακόμη και εκείνες που σχετίζονται με διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, μπορούν να επηρεάσουν άμεσα το αποτέλεσμα.

Κάθε ηλεκτρόδιο έχει σχεδιαστεί ώστε να προσαρμόζεται στις λαβές Smart Use, των οποίων η μαγνητική σύνδεση καθιστά δυνατή οποιαδήποτε αντικατάσταση αμέσως κατά την εκτέλεση της θεραπείας. Οι λαβές Smart Use έχουν σχεδιαστεί σε εργονομικό σχήμα και με ειδικά σύνθετα υλικά, τα οποία τα καθιστούν ελαφριά και εύχρηστα.

Πλεονεκτήματα Human Tecar®

Επίπεδα διέγερσης

Η διέγερση επομένως δρα στην ισορροπία του μεταβολισμού του βιολογικού ιστού με έναν εξαιρετικά σταδιακό και ρυθμιζόμενο τρόπο, σύμφωνα με την πάθηση και το άτομο που αντιμετωπίζεται καθώς και τη φάση θεραπείας.

Ομοιογενής απόκριση στους βαθύτερους ιστούς

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της HCR 1002 είναι η ομοιογένεια της απόκρισης των βαθύτερων ιστών, δεδομένου ότι η μεταφορά ενέργειας, που εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαδρομές έλξης και απώθησης των ηλεκτρικών φορτίων που προσελκύονται κάτω από το ενεργό ηλεκτρόδιο από τις διάφορες περιοχές του σώματος, δεν δρα από το εξωτερικό, αλλά από το εσωτερικό του σώματος.

Ευελιξία της τεχνολογίας

Η HCR 1002 μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη ευελιξία από το θεραπευτή, εκμεταλλευόμενος τον «εντοπισμό» της δράσης και την πιθανότητα να προκαλέσει διακυμάνσεις της θερμοκρασίας σε μια συγκεκριμένη περιοχή και ως εκ τούτου να προκαλέσει διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ αυτής της περιοχής και μιας άλλης πολύ κοντινής ή λίγο πολύ συνεχόμενης.

Επιλεκτική δράση

Χάρη στα ηλεκτρόδια υψηλής και χαμηλής αντίστασης, ο ειδικός Human Tecar® μπορεί να συγκεντρώσει την παρέμβαση σε ένα δεδομένο είδος ιστού, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες και μεγιστοποιώντας την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητά του.