Human Tecar® Mat

Επαναφέρει και βελτιώνει την ισορροπία, το συντονισμό, την ελαστικότητα και τη φυσική κατάσταση.
Τα Human Tecar® Mat είναι μια σειρά ιδιοδεκτικών δαπέδων που διεγείρουν τους μηχανικούς υποδοχείς των ποδιών για να εκπαιδεύσουν το σώμα και τον συντονισμό.

Τι είναι;
Πώς λειτουργεί;
Ποια είναι τα οφέλη;

Η ιδιοδεκτικότητα

Η ιδιοδεκτικότητα είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται και να αναγνωρίζει κανείς τη θέση του σώματος στο χώρο και την κατάσταση συστολής των μυών του, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη της όρασης. Είναι ένας εκλεπτυσμένος μηχανισμός που παρέχει στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με διάφορες παραμέτρους που σχετίζονται με την κίνηση του σώματος:

 

  • Βιοκινητική κίνηση (ταχύτητα, δύναμη, κατεύθυνση, επιτάχυνση).
  • Φυσιολογικές παράμετροι, στην κατάσταση και στις βιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στους μυς, στους τένοντες και στις αρθρώσεις, ως συνέπεια της κίνησης που γίνεται.

Η διέγερση του γυμνού ποδιού μέσω διαφόρων τύπων επιφανειών εκπαιδεύει αυτή την αίσθηση, αναπτύσσοντας καλύτερη ικανότητα απάντησης του σώματος σε εξωτερικά ερεθίσματα.

Τα δάπεδα

Medium Density

Επίπεδες επιφάνειες μέσης πυκνότητας με ελαστική απόκριση.

Ιδανικό για κινήσεις με μειωμένο φορτίο στην άρθρωση.

Διατίθεται σε δύο διαφορετικά μεγέθη.

Διαστάσεις: 200 x 54 x 7 εκ

200 x 100 x 7 εκ

Stones

Συσσωματώματα διαφόρων πυκνοτήτων που προσομοιώνουν μια πετρώδη και ανώμαλη επιφάνεια. Διεγείρει τους μηχανικούς υποδοχείς του πέλματος του ποδιού.

Διαστάσεις: 200 x 54 x 7 εκ

Dunes

Ανώμαλη επιφάνεια που προσομοιώνει το αμμώδες έδαφος διεγείροντας τη μικροκυκλοφορία και τους μηχανικούς υποδοχείς του ποδιού. Ενεργοποιεί τους σταθεροποιητικούς μυς.

Διαστάσεις: 200 x 54 x 7 εκ

Multi Density

Δομή με σκληρό πλαίσιο στο οποίο εισάγονται κύβοι διαφορετικής πυκνότητας, οι οποίοι μπορούν να αφαιρεθούν ή να εισαχθούν σύμφωνα με την ακολουθία που θεωρείται καταλληλότερη για λόγους αποκατάστασης.

Διαστάσεις: 200 x 54 x 14 εκ

Slant Mat

Δάπεδο κεκλιμένο πλευρικά σε 4,5° το οποίο αναπαράγει λεία άμμο μέσης πυκνότητας.

Διαστάσεις: 200 x 80 εκ. 15/7

Needle

Άκαμπτο δάπεδο με πλαίσιο μέσης ελαστικής ώθησης πάνω στο οποίο τοποθετείται ένα δάπεδο με ελαστικές βελόνες. Μικρομάλαξη πέλματος, κυκλοφορική διέγερση, πολύ κατάλληλο για την αποκατάσταση νευρολογικών ασθενών.

Διαστάσεις: 190 x 80 x 7 εκ

Pillow

Κυβικό μαξιλάρι με ελαστική απάντηση, που χρησιμοποιείται σε ιδιαίτερες ασκήσεις γυμναστικής ή αερόβιες για την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης. Διατίθεται σε δύο μεγέθη.

Διαστάσεις:

Basic Pillow: 40 x 30 x 12 εκ

Pillow: 60 x 35 x 12 εκ

AscendingDescending Set

Αποτελείται από 4 τεμάχια, επιτρέπει τις ιδιοδεκτικές ασκήσεις σε κεκλιμένο μετωπικό επίπεδο και σκαλιά. Επίσης, χρησιμοποιείται στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανόμενο στα προγράμματα προπόνησης.

Διαστάσεις:

Cuboid: 80 x 80 x 45 cm

Step: 80 x 40 x 15 εκ

Step: 80 x 40 x 30 εκ

Ramp: 200 x 80 εκ. 45/7

Διαφορετικού ύψους πλειομετρικοί κύβοι με περιορισμένη ελαστική απάντηση.

Μπορεί να συνδυαστεί με ασταθή κεκλιμένη βάση

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα ως ασταθής κεκλιμένη βάση ή να εφαρμοστεί στα Rocking boxes.

Διαστάσεις: 9/12 cm

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα ως ασταθής βάση σε όλους τους άξονες ή να εφαρμοστεί στο Rocking box.

Εξατομείκευση

Τα Human Tecar® Mat αναπαράγουν μια ποικιλία από φυσικές διαδρομές που δεν είναι πάντοτε προσβάσιμες στην καθημερινότητα και προσφέρουν το πλεονέκτημα να συγκεντρώνουν την ιδιοδεκτική άσκηση ακόμη και σε ένα μικρό χώρο, σε ένα ασφαλές περιβάλλον και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Διαφορετικές επιφάνειες προσφέρουν τη δυνατότητα να δουλέψουμε με γυμνά πόδια σε διαδρομές με διαφορετικά επίπεδα αστάθειας και διαφορετικές δυσκολίες, ανταποκρινόμενοι στις εξατομικευμένες ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης.

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

Στα παιδιά, διευκολύνει την αρμονική μυϊκή ανάπτυξη, αυξάνει τις κινητικές ικανότητες και την ποιότητα της κίνησης. Κατά την ενηλικίωση, επιτρέπει την επίτευξη των στόχων σας σε λιγότερο χρόνο και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σε ηλικιωμένους, επιτρέπει την πραγματοποίηση ασκήσεων για τη βελτίωση της ισορροπίας, μειώνοντας τον κίνδυνο πτώσεων.

Αποφεύγουν τις μηχανικές διαταραχές

Τα δάπεδα ιδιοδεκτικότητας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνουν την προπόνηση, την αποκατάσταση και την επανεκπαίδευση του μυϊκού συστήματος και των συνδέσμων. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν έχουν μελετηθεί για να αποφευχθούν μηχανικές διαταραχές και υπερφόρτωση στις αρθρώσεις.

Πεδία εφαρμογής

Στην αποκατάσταση για την επίτευξη μιας εξαιρετικής ιδιοδεκτικής άσκησης χωρίς να θέσουμε τον εαυτό μας στον κίνδυνο μηχανικών διαταραχών.

Στην επαναφορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη βέλτιστη ανάκτηση της δραστηριότητας του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, θεμελιώδη βάση για την επαναφορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Επαγγελματικός και ερασιτεχνικός αθλητισμός

Στον επαγγελματικό αθλητισμό, επιτρέπει την εξειδικευμένη προπόνηση της ιδιοδεκτικότητας, συνδυάζοντάς την με την χαρακτηριστική αθλητική πράξη που είναι τυπική του ασκούμενου αθλήματος. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διευκολύνει την έντονη σωματική άσκηση, αλλά προστατεύει από τραυματισμούς στις αρθρώσεις.

Παχυσαρκία

Στη διευκόλυνση έντονης κατανάλωσης ενέργειας μειώνοντας πάρα πολύ το φορτίο στις αρθρώσεις χάρη στην απορρόφηση της κινητικής ενέργειας που απλοποιεί την κινητική δραστηριότητα.

Κυκλοφορικά προβλήματα

Στη θεραπεία αγγειολογικών παθήσεων, χάρη στην έντονη μυϊκή άσκηση και στο ιδιοδεκτικό ερέθισμα που διευκολύνει την κυκλοφορία επιστροφής, με εμφανή πλεονεκτήματα για όποιον υποφέρει από βαριά πόδια, λεμφοίδημα, κυτταρίτιδα και κυκλοφορικά προβλήματα γενικότερα.

Τρόπος ζωής

Στην καθημερινότητα με στόχο την επίτευξη της ευεξίας βοηθώντας το σώμα να λειτουργήσει με φυσιολογικό και αρμονικό τρόπο.