Ακολουθείστε τους ασθενείς σας, όπου κι αν βρίσκονται

Τι είναι το Kari

Το Kari είναι μια απλή ιατρική συσκευή που αποτελείται από έναν αισθητήρα και μια ειδική εφαρμογή που καθοδηγεί τον ασθενή σε μια εξατομικευμένη διαδρομή αποκατάστασης.

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε όλες τις φορητές συσκευές, όπως smartphone και tablet, χωρίς περιορισμούς. Tο μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα Bluetooth.

Το σύστημα είναι εξαιρετικά καινοτόμο και επιτρέπει την αντικειμενική πρόοδο του ασθενή χάρη στα δεδομένα που μεταδίδονται από τον αδρανειακό αισθητήρα.

Η εφαρμογή εκτός από την καθοδήγηση του ασθενή, τον παρακινεί παράγοντας αυτόματα λεπτομερείς αναφορές για την πρόοδό του, ενθαρρύνοντάς τον να επιτύχει πλήρη αποκατάσταση.

Όπως και με το Riablo, το Kari χρησιμοποιεί το σύστημα βιοανάδρασης για να καθοδηγήσει τους ασθενείς στην εκτέλεση των διαφόρων ασκήσεων.

Πως λειτουργεί

ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ

Έχουμε σχεδιάσει το σύστημα γύρω από έναν μόνο αισθητήρα, που μπορεί να φορεθεί με μια άνετη ζώνη και μια εφαρμογή που είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστη.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Μόλις φορεθεί ο αισθητήρας, ο ασθενής πρέπει απλώς να ξεκινήσει την εφαρμογή και να αρχίσει να κάνει τις ασκήσεις του ακολουθώντας τη βιοανάδραση που είναι ορατή από τη συσκευή που χρησιμοποιεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΣΑΣ

Για να παραμείνει παρακινημένος ο ασθενής, έχουμε βάλει μια σειρά βραβείων που κερδίζει ο χρήστης κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Τι είναι το Biofeedback;

Η λέξη βιοανάδραση σημαίνει, μεταφραζόμενη από τα Αγγλικά, ότι έχουμε μια απάντηση (ανάδραση) από ορισμένους αισθητήρες εγκατεστημένους στο σώμα μας (βιο).

Μαζί με το Riablo, και το Kari είναι επίσης ιατρική συσκευή βιοανάδρασης.

Μέσω του αδρανειακού αισθητήρα, παρέχεται στον ασθενή ανάδραση, σε αυτήν την περίπτωση οπτική, σχετικά με τις κινήσεις του σώματός του.

Κοιτάζοντας την ανάδραση που εμφανίζεται στην οθόνη, ο ασθενής διορθώνει σταδιακά τη θέση του για να παραμείνει εντός των παραμέτρων άσκησης που ορίζει ο φυσικοθεραπευτής.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Με το Kari μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα ασκήσεων επιλέγοντάς τες εύκολα από μια ιστοσελίδα στο  Cloud που θα σας επιτρέψει επίσης να τις προσαρμόσετε και να τις σχεδιάσετε για χρήση στο σπίτι.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Χάρη στο Kari, ο ασθενής μπορεί να επικοινωνήσει αμέσως με τον φυσικοθεραπευτή του εάν αισθανθεί πόνο σταματώντας την άσκηση, παρακάμπτοντάς την ή ολοκληρώνοντάς την εάν ο πόνος είναι ελαφρύς. Με αυτόν τον τρόπο η αποκατάσταση δεν είναι αναγκαστική και δεν υπάρχει κίνδυνος περιττών υποτροπών.

ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Χάρη στο Kari Web μπορείτε να ελέγξετε τα αποτελέσματα που είναι άμεσα διαθέσιμα στο Cloud από οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ

Με αυτόν τον τρόπο ο φυσικοθεραπευτής χάρη στο Kari Web μπορεί αμέσως να γνωρίζει εάν ο ασθενής έχει προβλήματα και τι είδους. Εκτός από το Kari Web, μπορείτε να ορίσετε τον δικό σας αριθμό και να ειδοποιηθείτε μέσω μιας πρακτικής ειδοποίησης όταν κάτι δεν πάει καλά. Ιδιοφυές, σωστά;

Σε ποιόν απευθύνεται το Kari

Ορθοπαιδικοί ασθενείς

Κατάλληλο για ορθοπαιδικούς ασθενείς με σύντομη παραμονή στο νοσοκομείο (όπως το γρήγορο χειρουργείο), το Kari έχει σχεδιαστεί για να συνοδεύει ασθενείς που χρειάζονται αποκατάσταση μετά από προθέσεις ισχίου και γόνατος (THR, TKR) στη διαδικασία ανάρρωσης.

 

Πρόληψη πτώσεων

Η έρευνα έχει δείξει για πολλά χρόνια πώς η σωστή άσκηση μπορεί να ανακουφίσει και μερικές φορές να εξαλείψει τα προβλήματα προθαλάμου που σχετίζονται με την ισορροπία. Το Kari προτείνει μια σειρά ασκήσεων για τη βελτίωση της ισορροπίας, της δύναμης και της κινητικότητας.

 

Τραύματα αθλητισμού

Πολλά προβλήματα αθλητικής φύσης (τραύμα στο γόνατο ή στον αστράγαλο) μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με συνεχή και ελεγχόμενη άσκηση. Το Kari ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτών των ασθενών με προγράμματα αποκατάστασης που έχουν σχεδιαστεί μόνο για αυτούς.

 

Ακόμη και για εταιρείες

Η ευεξία στις εταιρίες είναι πλέον μια σταθεροποιημένη πραγματικότητα και είναι γνωστό ότι ενθαρρύνοντας τη σωματική άσκηση, οι εταιρικοί υπάλληλοι βελτιώνουν την απόδοσή τους. Το Kari προτείνει ελεγχόμενα και ελκυστικά προγράμματα για βελτίωση ακόμη και στις εταιρείες.